Informaţii

1.  DEFINITII SI TERMENI


Magazinul On-line ePiesaDacia.rO este administrat de P.F.A. Petrescu Costel, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. F40/143/2001, avand CUI 19408907, atribut fiscal RO, capital social 200 lei, sediul social in Bucuresti, soseaua Oltenitei, nr.220, sector 1, cont bancar deschis la ING Bank, denumita in continuare ca si Vanzator.

 

Cumparator – orice persoana Fizica, Juridica sau orice alta entitate juridica care isi face un Cont in Site-ul ePiesaDacia.rO si/sau lanseaza o comanda, on-line sau prin posta electronica e-mail.

 

Client – orice persoana fizica sau juridica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre ePiesaDacia.rO(electronic, telefonic, etc), sau in baza unui acord de utilizare existent intre ePiesaDacia.rO si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT.

 

Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzilor si care contine informatii despre Client sau Cumparator, dar si istoricul Comenzilor lansate in Site.

 

Site – domeniul ePiesaDacia.rO si subdomeniile acestuia.

 

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site.


Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.


Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.


Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.


Continut:

•    toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament  electronic;

•    continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

•    orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;

•    informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;

•    date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.


Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre ePiesaDacia.rO, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, sau prin utilizarea serviciului de cont colector prin firmele de curierat agreate de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.


Taxa de mediu sau Taxa de timbru verde  – valoarea exprimata in lei, platita de catre Vanzator catre societatea autorizata cu preluarea operatiunilor de colectare, transport si valorificare/reciclare a deseurilor echipamentelor electrice si electronice, astfel cum este prevazut de legislatia in vigoare.


Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.


Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra Bunurilor si Serviciilor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.


2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

2.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.2. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

2.3. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda  va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.

2.4. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS, sau prin primirea unui telefon din partea Vanzatorului, in care este notificat de expedierea Comenzii. Contractul se considera incheiat pe o perioada care tine pana la livrarea si  achitarea produselor de catre Cumparator.

2.5. Pentru Comenzile ce urmeaza a fi livrate preturile si rezervarile Bunurilor si/sau Serviciilor sunt valabile 72 (saptezecisidoua) de ore de la inregistrarea Comenzii de catre Cumparator.

2.6. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind certificatul de garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia pentru Bunurile achizitionate.


3.  POLITICA DE VANZARE ONLINE

3.1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Client sau Cumparator.

Pentru motive justificate ePiesaDacia.rO isi rezerva dreptul de a-si alege Clientul/Cumparatorul si de a restrictiona accesul Clientului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel ePiesaDacia.rO.

In oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al ePiesaDacia.rO, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor sus mentionate.


3.2. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de Bunuri si/sau Servicii sau comunicarea prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Vor fi excluse din Site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

3.3. In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, ePiesaDacia.rO isi rezerva dreptul de a cere Clientilor/Cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul Site-ului.

3.4. ePiesaDacia.rO poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care ePiesaDacia.rO are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

3.5. Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.

3.6. In conditiile prevazute de lege, pretul Bunurilor electornice afisat pe site, include Taxa de timbru verde si toate tipurile de ulei contin Taxa de mediu. In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita detalii cu privire la suma exacta adaugata la pretul Bunului, acesta va contacta Departamentul de Relatii cu Clientii ePiesaDacia.rO .

3.7. In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

3.8. Principalele caracteristici alte produselor sunt prezentate prin intermediul modulului de identificare. In situatia in care clientul considera ca nu a primit suficient de multe informatii despre produsul poate apela la adresa de email: office@ePiesaDacia.ro. Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.


4. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru Servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.


5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

5.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a ePiesaDacia.rO, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

5.2. Clientului/Cumparatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de ePiesaDacia.rO, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al ePiesaDacia.rO asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al ePiesaDacia.rO .

5.3. Orice Continut la care Clientul/Cumparatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre ePiesaDacia.rO si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea ePiesaDacia.rO cu referire la acel Continut.

5.4. Clientul/Cumparatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.

5.5. In cazul in care ePiesaDacia.rO confera Clientului/Cumparatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Clientul/Cumparatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea ePiesaDacia.rO pentru respectivul Client/Cumparator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

5.6. Nici un Continut transmis catre Client sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea ePiesaDacia.rO si/sau al angajatului/prepusului ePiesaDacia.rO care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

5.7. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.


6. COMANDA

6.1. Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun/Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.

6.2. Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

6.3. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

6.4. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

6.4.1. epuizarea sau limitarea cantitativa, cat si iesirea din promotie, a unuia sau a mai multor produse;

6.4.2. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;

6.4.3. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de ePiesaDacia.rO, in cazul platii online;

6.4.4. datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

6.4.5. comanda lansata de catre Client/Cumparator, pe Site cu o valoare de 80 Ron sau mai putin;

6.5. In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, in cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract.  Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

6.5.1. pentru Comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;

6.5.2. pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs/iTransfer/ Card bancar-> prin virament bancar, intr-un cont comunicat de Client/Cumparator;

6.5.3. pentru Comenzile achitate prin credit de consum -> anulare/recalculare contract rate.

6.6. Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute si dupa verificarea integritatii acestora dar si dupa verificarea conditiilor de acceptare a returului.

6.7. In cazul in care un Bun si/sau Serviciu comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.


7. BUNURI/SERVICII PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE

7.1. Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract urmatoarele:

7.1.2. contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a început cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca îsi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a Contractului de catre Vanzator;

7.1.3. furnizarea de Bunuri si/sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile de pe piata financiara pe care Vanzatorul nu le poate controla si care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

7.1.4. furnizarea de Bunuri confectionate dupa specificatiile prezentate de Cumparator sau personalizate în mod clar;

7.1.5. furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

7.1.6. furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Cumparator;

7.1.7. furnizarea de Bunuri care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

7.1.8. contractele în cazul carora Cumparatorul a solicitat în mod special Vanzatorului sa se deplaseze la domiciliul sau pentru a efectua lucrari urgente de reparatie sau de întretinere. Daca, cu ocazia unei astfel de vizite, Vanzatorul presteaza alte servicii în afara celor solicitate în mod expres de Cumparator sau furnizeaza alte Bunuri decât piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrarilor de întretinere sau de reparatie, dreptul de retragere se aplica respectivelor Servicii sau Bunuri suplimentare;

7.1.9. furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a început cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca îsi va pierde dreptul la retragere.              

7.2.0 produse care nu sunt expediate in ambalajul ORIGINAL (in care a fost livrat) sau cu ambalajut ORIGINAL deteriorat (rupt sau murdar), cu eticheta sau inscrisurile specifice deteriorate sau lipsa.

7.2.1. produse care au lipsa accesorii (suruburi, role, manual de montaj, etc.)

7.2.2. care prezinta urme de montaj sau utilizare.

7.2.3. piese comandate special pentru client si pentru care a fost solicitat si sa achitat un avans.

7.2.4. nu se accepta la retur, calculatoarele de injectie, calculatoarele de airbag sau ori ce alta piesa care necesita programare si se codeaza pe un singur vehicul.

7.2.5. nu se accepta la retur, uleiul de motor, uleiul de transmisie, sau servodirectie, lichidul de frana si antigelul


8. CONFIDENTIALITATE

8.1. Informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator/Client Vanzatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului.

8.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

8.3. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului.   ePiesaDacia.rO nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

8.4. Prin inscrierea in baza de date a ePiesaDacia.rO, Clientul/Cumparatorul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai ePiesaDacia.rO: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii; agentii de stat, guvernamentale sau asociatii din domeniul asigurarilor, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; alte companii cu care ePiesaDacia.rO poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a Bunurilor si/sau a Serviciilor, etc.


9. PUBLICITATE

9.1. Newsletterele ePiesaDacia.rO sunt transmise direct, dar si prin intermediul partenerilor specializati si agreati de ePiesaDacia.rO. Astfel, sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor.

9.2. In momentul in care, Clientul isi creaza un Cont pe Site, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere. Optiunea cu privire la acordul emis de catre Client, poate fi modificata in orice moment, prin contactarea ePiesaDacia.rO in acest sens.

9.3. Renuntarea la primirea Newslettere-lor de catre Client sau Cumparator se poate face in orice moment folosind legatura special destinata din cadrul oricaror Newslettere sau apeland numarul de telefon 0799.555.077 ;

9.4. Renuntarea la primirea Newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul Document


10. FACTURARE – PLATA

10.1. Preturile Bunurilor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului ePiesaDacia.rO includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

10.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

10.3. Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau Servicii vandute de ePiesaDacia.rO, precum si pentru orice alte plati aferente Comenzii, impreuna cu livrarea produselor (in acelasi colet cu produsele comandate), sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator.

10.4. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

10.5. Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format de hartie, prin adaugarea acestora de catre ePiesaDacia.rO in coletul cu produsele comandate,sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau.

10.6 In anumite situatii Vanzatorul poate solicita plata de catre Cumparator a unui avans la comanda. Avansul se storneaza pe factura finala. Daca marfa comandata nu este pe stocul Vanzatorului si este comandata la funizorului in mod special pentru Cumparator, in situatia in care Cumparatorul renunta la comanda pierde avansul in masura in care acesta este necesar pentru acoperirea cheltuielilor Vanzatorului.

 

11.  LIVRAREA BUNURILOR

11.1. Vanzatorul se obliga sa livreze Bunurile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator.

11.2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

11.3. Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor pe teritoriul Romaniei sau in orice alta tara care face parte din Uniunea Europeana.

11.4. Detaliile de livrare a Bunurilor/Serviciilor incluzand dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii nu constituie o obligatie contractuala din partea ePiesaDacia.rO, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.

 

12. GARANTII

12.1. Toate Bunurile comercializate de catre ePiesaDacia.rO, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Bunurile sunt noi, in ambalajele Originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte. Piesele care au unitatea de vanzare mai mare de 1 bucata si Clientul/Cumparatorul comanda 1 bucata se livreaza fara ambalaj original.

12.2. In cazul Bunurilor vandute si livrate de ePiesaDacia.rO, certificatele de garantie fie sunt emise direct de producator, in cazul in care acesta are o retea de service nationala, fie sunt emise de catre ePiesaDacia.rO.

12.4. ePiesaDacia.rO va transmite Cumparatorului aceste certificate de garantie pe suport de hartie impreuna cu factura fiscala sau in format electronic, prin adaugarea certificatului de garantie aferent Bunului intr-o sectiune din Site, sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau.

12.5. Pentru o corecta comunicare a certificatului de garantie aferent Bunului din Comanda, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si sa acceseze informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

12.6. Lipsa certificatului de garantie al Bunului trebuie semnalata in maxim 48 (patruzecisiopt) de ore de la receptia marfii pe adresa office@ePiesaDacia.ro. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.


Acte OBLIGATORII in ORIGINAL, pentru tratarea unui defect in perioada legala de GARANTIE :


 • Factura fiscala emisa de ePiesaDacia.rO pentru piesa reclamata.
 • Certificatul de Garantie care a insotit piesa la livrare, completat, stampilat si semnat de catre service-ul care a facut montajul.
 • Ordinul de reparatie si factura fiscala, completate in totalitate si semnate, emise de service-ul autorizat care a facut montajul.
 • In cazul in care montajul initial a fost facut la un service autorizat RAR, trebuie sa prezentati la Reprezentanta si copie dupa autorizatia de functionare, de la service-ul care a facut montajul, emisa de RAR, din care sa rezulte ca este Autorizat sa repare marca de autoturism detinuta de dumneavoastra.

 

Conditii de EXCLUDERE din perioada contractuala de GARANTIE.

 In cazul in care, dupa achizitionarea piese de schimb nu faceti montajul intr-un service AUTORIZAT, NU BENEFICIATI DE GARANTIE.


 • NU SE ACORDA GARANTIE in cazul in care piesa nu a fost montata intr-o REPRENTANTA AUTORIZATA Dacia, Renault sau Nissan sau intr-un service AUTORIZAT RAR pentru marca de masina detinuta de dumneavoastra.
 • NU SE ACORDA GARANTIE daca nu aveti posibilitatea sa prezentati in ORIGINAL sau Copie Legalizata urmatoarele documente semnate si completate de unitatea emitenta – Factura de achizitie, Certificatul de Garantie, Factura de montaj, Devizul de montaj.
 • NU SE ACORDA GARANTIE daca piesa a fost folosita in alte scopuri decat cele pentru care a fost fabricata.
 • NU SE ACORDA GARANTIE daca defectul a aparul in urma suprasolicitarii sau intretinerii incorecte a autovehiculului.
 • NU SE ACORDA GARANTIE daca piesa prezinta urme de lovituri externe si este deformata sau indoita.
 • NU SE ACORDA GARANTIE daca defectul provine datorita unor factori externi (lovituri, fenomene ale naturii, etc…)
 • NU SE ACORDA GARANTIE pentru gama de anvelope, daca acestea prezinta umflaturi sau rupturi pe flanc, cauzate in urma lovirii intr-un corp strain (Pietre ascutite, bordure, guri de canal, etc…)


Nu beneficiaza de GARANTIA Contractuala, piesele de schimb care sunt catalogate ca fiind consumabile :

 • Gama de Flitre, Placute de Frana, Uleiuri, Lichide de spalat parbrizul, Antigel, becuri, stergatoare de parbriz si luneta, Lichid de frana, Aditivi.

 

13. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).


14. RASPUNDERE

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea  acestora.


15. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

15.1. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, ePiesaDacia.rO are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizezi.

15.2. Scopul colectarii datelor este: informarea Clientilor/Cumparatorilor privind situatia Contului lor, informarea  Cumparatorilor privind evolutia si starea Comenzilor, evaluarea  Bunurilor si Serviciilor oferite, activitatii comerciale, de promovare a  Bunurilor si Serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul  Clientului/Cumparatorului.

15.3. Prin completarea datelor in formularul de creare de cont si/sau de Comanda Cumparatorul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a ePiesaDacia.rO si isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate nelimitat teritorial si/sau temporar de catre ePiesaDacia.rO, afiliatii si colaboratorii acestora pentru desfasurarea si/sau derularea de catre ePiesaDacia.rO, de activitati cum ar fi, dar fara a se limita la, activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului. De asemenea, Cumparatorul isi da acordul expres si neechivoc ca aceste date personale sa poate fi transferate (cedate) de catre ePiesaDacia.rO atat afiliatilor sai precum si altei/altor entitati din tara sau strainatate.

15.4. Prin citirea Documentului ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor   garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

15.5. De asemenea, ePiesaDacia.rO poate furniza datele Cumparatorului cu caracter personal altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizori de servicii de marketing, curierat, servicii de plata/bancare, telemarketing sau alte servicii,  furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a  Bunurilor si Serviciilor noastre, asigurători.

15.6. Informatiile Cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.


16. FORTA MAJORA

16.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

16.2.  Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.


17. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre ePiesaDacia.rO si Clienti / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.


 18. INFORMATII PRIVIND DEEE

18.1. Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE), dar si cele provenite de la acumulatori, uleiuri auto, dar si alte produse pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate selectiv.

Avand in vedere prevederile OUG 195/2005 – referitoare la protectia mediului, H.G 1037/2010, privind deseurile de echipamente electrice si electronice, clientii vor avea in vedere urmatoarele:

18.1.1. cumparatorii au obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deseuri municipale nesortate si de a colecta selectiv aceste DEEE;

18.1.2. colectarea acestor deseuri (DEEE) se va efectua prin puncte de colectare selective puse la dispozitia producatorilor de catre Autoritatile administratiei publice locale care au obligatia potrivit art.5 alin.1 ) din HG 448 /2005 de a colecta separat DEEE de la gospodariile particulare si de a pune la dispozitia producatorilor spatiile necesare pentru infiintarea punctelor de colectare a DEEE;

18.1.3. clientii pot preda DEEE in mod gratuit la punctele de colectare specifice,astfel, ePiesaDacia.rO aplica politica de colectare a DEEE in sistem de preluare a echipamentelor unul la unul, conform legislatiei in vigoare, daca echipamentul predat este echivalent si a indeplinit aceleasi functii ca si echipamentul nou furnizat.